Unde nu au voie femeile?

Femeile reprezintă aproximativ jumătate din întreaga populație a rasei umane, dar se confruntă cu o serie de dezavantaje care le sunt impuse de sexul opus. În plus,față de mai puțin acces la asistență medicală, educație si salariile diminuate, ele au, de asemenea, accesul interzis la multe locuri diferite.Si aici sunt de zece exemple...

1.Clubul Burnig Tree















Deschis in 1923,clubul Burning Tree,este un teren de golf, in Bethesda, Maryland, situat la doar 12 kilometrii distanță de Casa Albă. Deoarece este foarte aproape de capitala S.U.A.,este vizitata des de numerosi politicieni,si a avut ca membrii de onoare fiecare preseninte in parte si conducatorii Curtii Supreme.
In 1981, când Sandra Day O'Connor a devenit prima femeie din istorie in fruntea Curtii Supreme,clubul a renuntat la oferirea statutului de membrii de onoare,si i-a interzis Sandrei accesul.

2.Cabina de vot













In Arabia Saudită și Vatican,femeile nu au acces la cabinele de vot.Nu au nici un cuvant de spus la alegeri.
Regele Abdullah, liderul uneia dintre cele mai rigide islamice țări, a încercat sa le ajute si acum,in anul 2015 abia au primit unele drepturi de vot.
In Vatican,exista o singura oportunitate de a vota,in alegerea unui nou Papa. Deoarece numai cardinalii cu vârsta sub 80 de ani au acest drept, iar numai bărbații pot fi cardinali în conformitate cu normele catolice, femeile nu pot vota în Vatican.

3.Turul Frantei
Este unul dintre singurele evenimente sportive importante, fără vreo participare a sex-ului feminin.
Desigur, a existat în trecut, Tour de France feminin, dar a fost anulat în 2009.
In ciuda creșterea presiunii, organizatorul refuză să lase femeile sa participe, susținând ca aceasta cursa a bărbaților este prea competitiva pentru a permite timp pentru o cursa de femei. În plus, fondurile,din banii sponsorilor nu sunt suficienti...

4.Stadioanele din Iran
Femeile nu au voie pe stadioanele din Iran,atunci cand la evenimente perticipa alti barbati.
De la Revoluția Islamică din 1979, femeile au fost excluse de la diverse evenimente sportive, chiar și sărbătoriri.
Marele Ayatollah Fazel Lankarani a spus: "Este nepotrivit ca o femeie sa se uite la corpul unui barbat,chiar si fara vreo satisfactie"

5.Muntele Athos

Muntele Athos este o insulă de pe coasta Greciei si este casă pentru călugări creștini încă din secolul al 5-lea, Aici se gasesc de asemenea un număr mare de mănăstiri.
Femeile sunt interzise de pe insula din două motive. În primul rând, liderii mănăstirilor doresc călugărilor să rămână celibatar și se tem că vreo femeie prin jur le-ar incurca planurile.
În al doilea rând, Fecioara Maria a vizitat insula în drum spre Lazăr binecuvântând locuitorii celibatari. In prezent sunt multe icoane dedicate Fecioarei Maria pe insula.

Postări populare