Pasiuni extreme

Există pe lume oameni care au pasiuni mortale. Aceste persoane nu pot fi mulțumiți cu hobby-uri normale, cum ar fi hochei sau croșetare. Ei isi traiesc viata in extrem,la limitele rezistentei. Și si-ar putea pierde chiar si viata. Un singur pas greșit in manuirea echipamentelor sau a propriului control, și ar putea peri destul de repede in moduri tragice. Aceste hobby-uri sunt cele mai periculoase din lume, clasificate în funcție de modul statistic de mortalitate.

1.Bungee Jumping











Hai sa sarim de pe un pod cu o banda mare de cauciuc atașata de picioarele noastre.
Și, în timp ce doar trebuie să atarnam ușor cu  fruntea in jos si sa asteptam sa revinim cu ajutorul gravitației, am putea realiza la fel de bine impactul cu pamantul.în primul rând, vom avea răni la cap, vom putea sa ramanem paralizati pe viață, sau doar sa murim cu gâtul rupt.
Șansele de un salt bungee fatal sunt de aproximativ 1 la 500.000

2.Skydiving












Reteta e simpla:iti trebuiesc 20 de bucati de prieteni,si o bucata avion Trebuie sa zburati la altitudine mare si va aruncati toti simultan.Apoi sa incercati sa faceti hora romaneasca in aer.
Trebuie doar sa se rupa un cordon si ai sa  simti cum e un impact cu o forță mortală. Da, există numeroase controale de securitate, dar care nu ajuta, atunci când parașuta nu se deschide, sau pur si simplu cand te panichezi.
Sansele de a muri în timp de parașutism sunt de aproximativ 1 la 160.000

3.Scuba-diving













Ce faci cand vrei sa mangai un peste sau cand vrei sa inoti alaturi de ei?Pai iei un costum de scafandru si te scufunzi in apa.
Cea mai mare problema cu orice tip de scufundare este legata de aer.Dar atunci când vorbim despre adâncime, sau chiar unele tipuri de scuba diving,trebuie sa ai mare atentie. Sa spunem ca ramai fara oxigen si vrei sa iesi la suprafata sa poti respira,dar esti prea adânc.Sa nu uitați că trebuie sa va depresurizati inainte.
Oh, da, nu uita de prădători
Sansele de a muri in timpul unei scufundări la mare adâncime sunt de aproximativ 1 la 34.400.

4.Sky-jumping











Ce frumos e la munte iarna...ai zapada din belsug si poti schia cat vrei.Poti lua un avion,elicopter sau orice zboara si sa te arunci din el.Nu uita insa ca schiurile nu sunt aripi...
Deci,ce va fi  între tine și sol, pe lângă acceleratia gravitationala? Două placute mici de lemn. 
Incearca sa faci si flipp-uri si rostogoliri și apoi sa nimeresti o pistă de schi....
Dar oricand poti sa cazi direct în sol si sa-ti rupi spatele,sau sa ajungi direct o placuta de calciu
Sansele de a muri de la un salt de schi este de aproximativ 1 la 8333.


Postări populare