Glumesti pe internet?Politia te aresteaza...

Internetul a fost, pentru o lungă perioadă de timp, un loc sigur pentru anonimat.Dar știm cu toții că se schimbă, având în vedere insistența Facebook asupra conturilor cu nume reale,si verificarilor agentiilor secrete in amanunt.Chiar acum,probabil SRI-ul iti citeste mail-urile,fara sa-ti dai seama.

1.Paul Chambers e suparat din cauza zapezii
Traducere:"Rahat,aeroportul Robin Hood e inchis.Ai o saptamana si putin sa iti aduni prostiile,sau,arunc in aer aeroportul."

La începutul lunii ianuarie 2010, zăpada grea a amenințat planurile de  zbor de la aeroportul din Doncaster și Pavel Chambers nu a fost fericit. El a scris pe Twitter: "Rahat,aeroportul Robin Hood e inchis.Ai o saptamana si putin sa iti aduni prostiile,sau,arunc in aer aeroportul."

La o săptămână , poliția din South Yorkshire a ajuns la locul de unde s-a scris acest tweet. Fiind si primul caz de acest gen din Marea Britanie, Chambers a fost arestat sub acuzatia de terorism.A fost interogat, și i-a fost interzis pe viață accesul la aeroport.Detectivii i-au luat laptopul, smartphone-ul și P.C.-ul și l-au pus pe cauțiune. A scapat de acuzatii deupa 2 ani si jumatate ,cand Tribunalul Crown a realizat intr-adevar ca a fost o gluma

2.Justin Carter,o amenintare ridicola 












Justin Carter s-a luat la cearta cu niste prieteni de pe Facebook despre un joc video,League of Legends.Când cineva in glumă a scris ca el e bolnav la cap,acesta a dat o replica, spunând: "Sunt bolnav la cap, bine. Cred că voi arunca in aer o gradinita de copii si voi privii cum picura sangele inocentiilor,si voi manca inima ce se zbate a unuia dintre ei. La sfarsit inchide cu exclamatia: "Glumeam"

Cu toate acestea, o femeie  nu a luat gluma bine și a chemat poliția. Justin a fost arestat de Ziua Îndrăgostiților 2013 și trimis la închisoare. Tatăl său a făcut o petiție pe www.Change.org să-l elibereze în noiembrie 2013, dar judecata sa continuă si in ziua de azi.A fost eliberat pe cautiune,un anonim donand 500.000$ pentru aceasta taxa.

3.Turistii din Marea Britanie,vor sa "distruga" America



Tweet-ul a facut referire la melodia artistei intitulata"Timebomb",melodie cu care autoritatile nu sunt prea familiarizati.Au fost nevoiti sa-l gaseasca printre cei 12.000 de fani,si sa-l scoata afara,Potrivit unui martor în stadion, până la 20 de agenți de pază s-au apropiat de el. Băiatul a fost arestat și acuzat de tulburarea ordinii publice.

Prin urmare,aveti mare grija ce scrieti pe internet sau postati pe retelele de socializare,caci sigur cineva e cu ochii pe voi

Postări populare