5 beneficii ale fumatului

Cine spune că fumatul este așa de rău ... ? Deși pe termen lung, reprezinta un bilet spre o moarte timpurie, totusi am descoperit cinci beneficii posibile de la fumat.

1. Fumatul scade riscul produceri apei la genunchi
Unii oameni renunta chiar si la mancare pentru a-si satisface viciul,dar ei pot sta linistiti,deoarece nu vor cheltui bani pe operati in zona genunchiului.
Si asta deoarece nicotina din tutun ajută la prevenirea deteriorării cartilajelor

2. Fumatul scade riscul imbolnavirii cu Parkinson 
Numeroase studii au identificat relatia stranie inversa intre fumat si aceasta boala
Sondajele au dovedit ca in lume sunt de 4 ori mai putini oameni fumatori bolnavi de Parkinson,decat nefumatori 


3. Fumatul scade riscul de obezitate
Nicotina este un inhibitor al apetitului. Reduce pofta de mancare si conduce spre pierderea gustului.Acest lucru a fost cunoscut de secole, datând din culturi indigene din America.
Chiar si companiile de tutun au lansat prin anii 20' o reclama ce promitea mentinerea siluetelor femeilor...


4. Fumatul scade riscul de deces după câteva atacuri de cord
Comparativ cu nefumatorii, fumatorii care au avut atacuri de cord par a avea rate mai mici de mortalitate și răspunsuri mai favorabile la două tipuri de terapie pentru a elimina placa de la arterele lor: terapie fibrinolitică, care este de fapt medicament, și angioplastie.
5. Fumatul ajută medicamentele de inima sa reactioneze mai bine
In farmacii exista cateva medicamente folosite pentru a inhiba formarea cheagurilor de sânge pentru acei pacienti care sufera de boala coronariana si de alte boli circulatorii.

Se pare că ceva în fumul de țigară activeaza anumite proteine ​​numite citocromi, care transformă respectivele medicamente într-o stare mult mai activă.


Postări populare